+0 به یه ن

هيستري

يك اختلال تبديلي كه قديم‌ها هيستري ناميده مي‌شد، يك اختلال نسبتا شايع روان‌پزشكي است كه بازتابي از تعارضات ناخودآگاه بوده و در عين حال كه وجود يك اختلال طبي ديگر را به ذهن مي‌آورد، ناشي از عوامل روان‌شناختي است.

حدود يك‌سوم مردم دنيا در طول عمر دچار بعضي از علايم اين اختلال مي‌شوند ولي لزوما بيمار هيستريك نيستند. حدود 5 تا 15 درصد مشاوره‌هاي روان‌پزشكي در بيمارستان‌هاي عمومي را شامل مي‌شود. زنان حداقل دو برابر و گاهي تا 10 برابر مردان مبتلا مي‌شوند و علايمي كه نشان مي‌دهند سمت چپ بيشتر از سمت راست بدن است. اين اختلال در تمام سنين يعني از كودكي تا كهنسالي ديده مي‌شود ولي شروع آن قبل از 10 سالگي و پس از 35 سالگي نادر است.

همچنين اين اختلال در افراد كم‌سواد و طبقات اقتصادي پايين و روستاييان و همچنين افراد نظامي كه موقعيت‌هاي جنگي را تجربه كرده‌اند بيشتر ديده مي‌شود. اين بيماري در افراد خانواده بيماران مبتلا بيشتر ديده مي‌شود كه تا حدودي ناشي از يادگيري فرزندان از والدين است.

اختلالات جسمي و خصوصا بيماري‌هاي عصبي شيوع قابل‌ملاحظه‌اي در ميان اين مبتلايان دارند و از ميان اختلالات روان‌پزشكي، افسردگي و اختلالات اضطرابي، با اختلال تبديلي در زنان ارتباط دارند. اختلالات شخصيت نيز به كرات همراه با اختلال تبديلي مشاهده مي‌شوند، خصوصا اختلال شخصيت نمايشگر در زنان و اختلال شخصيت ضداجتماعي در مردان. اختلال تبديلي در اثر واپس زدن تعارضات ناخودآگاه و تبديل اضطراب به يك علامت جسمي ايجاد مي‌شود. علايم اين اختلال بيمار را قادر مي‌سازد به ديگران چنين القا كند كه وي نياز به توجه ويژه و درمان به خصوص دارد و همچنين يك ابزار غيركلامي براي كنترل كردن يا بازي دادن ديگران مي‌باشد. با تصويربرداري از مغز، مشخص شده است كه در اين بيماران، متابوليسم نيمكره غالب كاهش و متابوليسم نميكره غير غالب افزايش مي‌يابد.

اين اختلال زماني تشخيص داده مي‌شود كه درمانگر، ارتباطي ضروري و اساسي بين علت علايم عصبي و عوامل روان‌شناختي پيدا كند و اين نشانه‌ها نبايد نتيجه تمارض و يا اختلال ساختگي (كه در آن فرد علايم يك بيماري را آگاهانه تقليد مي‌كند) باشند. در اختلال تبديلي، بي‌حسي هيستريو مورمور شدن در اندام‌ها، كري، كوري، حرف نزدن و فلج عمومي بدن ديده مي‌شود. علايم حركتي نيز شامل حركات غيرطبيعي، اختلال در راه رفتن، ضعف عمومي، فلج، لرزش تيك و حركات پرتابي مي‌باشد. تشنج‌هاي كاذب علامت ديگري در اختلال تبديلي است و تفكيك آنها از تشنج‌هاي واقعي گاهي سخت است. بيمار مبتلا به اختلال تبديلي با كنار زدن تعارض‌هاي دروني و همچنين جلب ‌توجه ديگران به منافع خود مي‌رسد و همين موضوع موجب تكرار اين رفتار مي‌شود. علايم ايجاد شده مدت كوتاهي طول مي‌كشند و معمولا خود به خود برطرف مي‌شوند. روان‌درماني حمايتي درمان را تسهيل مي‌كند. مهم‌ترين ويژگي درمان، برقراري ارتباط درمانگر با بيمار است. نبايد به بيمار گفت كه تو مشكلي نداري و يا اينكه علايم خيالي هستند زيرا بيماري وي شديدتر مي‌شود. مي‌توان از داروهاي ضداضطراب و همچنين آرام‌سازي عضلاني (ريلاكسيشن) استفاده كرد.

هيستري جمعي

يكي از جالب‌ترين انواع هيستري‌ه، هيستري جمعي است. اين اختلال كه نمونه‌اي از رفتارهاي جمعي است شامل گسترش سريع و ناگهاني يك علامت يا يك سري علايم در يك گروه از افراد سالم است كه هيچ توجيه فيزيكي و طبي براي آن يافت نمي‌شود. در حقيقت اين افراد به طور ناگهاني اعتقاد پيدا مي‌كنند كه به وسيله يك عامل خارجي بيمار شده‌اند. به تعبير ديگر هيستري جمعي بروز يك سري علايم فيزيكي در عده‌اي از افراد به صورت دسته‌جمعي است به‌صورتي كه يك بيماري ارگانيك را مطرح مي‌كنند ولي در واقع از يك علت رواني منشأ مي‌گيرند.

اولين مورد گزارش شده از هيستري جمعي در ايران در سال 1365 در يك مدرسه دخترانه در استان كرمان بوده است، به طوري كه افراد مبتلا به صورت حاد دچار اضطراب و نگراني شده بودند. در سال 1371 و بعد از واكسيناسيون كزاز نمونه‌گيري از هيستري جمعي در 21 دختر دانش‌آموز در يك روستا از استان كرمان گزارش شد. بعد از تزريق واكسن علايمي به صورت غش و صرع كاذب، لرزش، اختلال ديد، سردرد، تعريق و سوزش دست در يكي از دانش‌آموزان بروز كرد و به دنبال آن 9 دانش‌‌آموز ديگر نيز علايم مشابهي را تجربه كردند.

اصول درمان اين اختلال عبارت است از: حفظ خونسردي و آرامش، جدا كردن افراد مبتلا از غيرمبتلا، خالي كردن محل بروز براي بررسي دقيق. به‌طور مثال تعطيل كردن مدرسه، بررسي دقيق تمام علت‌‌هاي احتمالي، بهره‌گيري از تكنيك‌هاي كاهش اضطراب و...


منبع‌: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
تاريخ : دوشنبه 3 شهریور 1393 | یازار :
+0 به یه ن

بهبود سطح زندگي و رفاه اجتماعي، و درخواست بيشتر مردم براي ترميم، بازسازي و جوان تر شدن پوست و از طرف ديگر پيشرفت روزافزون علم پزشكي، سبب به كاربردن روش هاي جديد جراحي پوست و ترميمي گشته است.

جاي جوش

يكي از مشكلاتي كه در سنين بحران ساز، يعني سنين ازدواج مورد توجه جدي قرار مي گيرد، ظاهر ناخوشايند آثار زخم هاي صورت است كه عمدتا توسط جوش هاي چركي و عميق صورت و همچنين در اثر عوامل ديگر مانند آبله مرغان و جراحات پوستي ناشي از ضربه و تصادفات يا بيماري هاي ديگر به وجود مي آيد.

عارضه ي عمده اين گونه موارد، جنبه هاي اجتماعي - رواني آن است كه در بعضي از افراد جوان مي تواند مخرب باشد. اين مساله در بدترين زمان ممكن از زندگي، كه ظواهر شخصي و خودآگاهي در اين مورد در اوج است، اتفاق مي افتد.

اگرچه جوشگاه هاي(جاي جوش) پوستي از نظر ديگران مي تواند خيلي خفيف و نامشخص باشد، ولي با اين حال براي خود فرد، بسيار قابل توجه و باعث خجالت، ناراحتي و عصبي شدن مي شود و حتي ممكن است باعث محروم شدن از وجهه ي اجتماعي توسط خود بيمار نيز بشود.

اين گونه افراد را نمي توان با اين توصيه كه بيماري اشان كم اهميت است، راضي كرد و اغلب بايستي به تقاضاي آنها براي درمان پاسخ گفت. از آنجا كه پيشگيري از ايجاد اسكار(SCAR) يا جوشگاه(جاي جوش) بسيار ساده تر از درمان آن است، لذا در اكثر موارد تاكيد بر درمان طبي زودرس و فوري و طولاني تا پايان بيماري مي باشد.

در جوش غرور جواني اسكارها مي توانند از سوراخ هاي كوچك كه ممكن است با سوراخ هاي گشاد شده ي غدد چربي پوست اشتباه شوند، تا ضايعات آبله اي شكل بزرگ و عميق، ديده شوند. اين جوشگاه ها يا اسكارها مي توانند صورت، پشت، سينه و حتي بازو را گرفتار كنند و مي توانند فرورفته يا برآمده باشند.

در مورد انتخاب بهترين روش درمان يا مراحل درمان، در بين پزشكان اختلاف نظر وجود دارد.

روش هاي مختلف درمان اسكار، آكنه و جوشگاه هاي صورت عبارتند از:عمل تراشيدن پوست، استفاده از ليزر دي اكسيد كربن، عمل جراحي برداشتن اسكار، برآمده كردن پوست و گرافت پوستي، تزريق مواد پركننده ي اسكار و پيلينگ يا لايه برداري پوست.

درمان جوش

هر يك از اين روش هاي درمان را مي توان بر اساس شدت و گستردگي ناهنجاري پوست در فرد مبتلا و وضعيت اجتماعي و اقتصادي وي انتخاب كرد و براي درمان اقدام نمود.

روش ساييدن پوست يا "درم ابريژن"


يكي از روش هاي متداول و مؤثر در برطرف كردن زخم هاي صورت ناشي از جوش غرور، آبله مرغان، اسكار جراحات پوستي، مواردي مثل خالكوبي، لكه هاي مربوط به سن و آفتاب، و چين و چروك، ساييدن پوست يا به اصطلاح علمي "درم ابريژن" (DERMABRASION) است.

اين روش اولين بار توسط دانشمند آلماني آقاي كرومه در سال 1905 ميلادي شروع شد و در سال 1940 و 1950 توسط آقايان كورتين و بروك روش فعلي، كه استفاده از دستگاه موتور سمباده دار با حركت دوار مي باشد، توضيح داده شد. اين روش يك دهه بعد، محبوبيت خاصي در بين مردم پيدا كرد و در اين مدت كامل تر شد. در اين روش به وسيله عمل تراشيدن پوست، لايه سطحي پوست ساييده مي شود، در نتيجه لايه زيرين پوست كه ظاهر صاف تر و شفاف تري دارد، جايگزين آن مي شود.

همچنين لايه ي زاينده پوست تا مدت شش ماه بعد فعال تر مي شود و سرعت رسيدن سلول هاي عمقي پوست به سطح پوست بيشتر مي گردد. كلاژن سازي در ناحيه دوم فعال تر شده و استحكام درم بيشتر مي گردد.

كليه اين اتفاقات باعث كم كردن عمق اسكارها و فرورفتگي هاي پوست يا از بين رفتن آنها مي شود. استفاده از كرم هاي مخصوص كه قبل از عمل باعث تحريك پوست و لايه برداري مي شود، چند هفته قبل از عمل ضروري بوده و باعث سريع تر شدن ترميم پوست، پس از عمل ساييدن پوست مي گردد.

قبل از عمل تراش پوست، داروهاي آرام بخش و بي حس كننده ي موضعي توسط پزشك تزريق مي گردد و اين عمل، مي تواند در بيمارستان، مراكز جراحي سرپايي يا حتي در مطب انجام پذيرد.

جراح به وسيله يك دستگاه گردان با سرعت بالا كه در سر آن سمباده يا برس مخصوص وجود دارد، با برداشتن لايه هاي فوقاني پوست موجب مسطح شدن پوست مي شود. پس از عمل با پانسمان مخصوص روي پوست پوشانده شده وبعد از 2 تا 4 روز، پانسمان برداشته مي شود و پس از دو هفته، بيمار مي تواند با استفاده از وسايل ضد آفتاب به سركار خود برود.

البته تا مدت شش ماه بيمار نبايستي در معرض مستقيم نور آفتاب قرار گيرد. بيماراني كه سابقه عفونت تب خال يا سابقه عدم ترميم زخم دارند و همچنين كساني كه قرص هاي اكوتان مصرف مي نمايند، بايستي قبل از عمل به پزشك اطلاع دهند.

شايع ترين موارد استفاده از ساييدن پوست، به ترتيب براي درمان جوشگاه ناشي از آكنه، برطرف كردن لكه هاي پيري پوست، اسكار(جاي زخم) ناشي از عمل جراحي يا ضربه، برطرف كردن چروك پوست و برداشتن خالكوبي مي باشد.

درمان جوش

ساييدن پوست روي اسكار ناشي از ضربه يا جراحي پوست، تقريبا شش هفته پس از ايجاد آسيب، نتيجه كامل و عالي دارد.

در برداشتن خالكوبي پوست توسط ساييدن پوست، نبايد انتظار داشت كه با يك بار، نتيجه كامل و عالي بدست آيد و ممكن است 2 يا 3 بار اين عمل تكرار شود.

در مورد اسكار ناشي از آبله مرغان نيز عمل تراشيدن پوست شش هفته بعد از بهبود پاسخ مي دهد.

عمل ساييدن پوست يك روش مناسب براي صاف كردن ناهمواري هاي پوستي به جا مانده از آكنه، اسكار عمل جراحي، ضربه يا تصادفات و برطرف كردن لكه هاي پيري پوست، خالكوبي و چروك صورت است.

بعضي مواقع مجبور مي شويم جوشگاه هاي بسيار عميق پوست صورت را با عمل جراحي برداشته و محل را بخيه بزنيم. در برخي بيماران لازم است اسكارهاي عميق توسط تزريق كلاژن پُر شود يا در بعضي موارد پيوند پوست از پشت گوش به ناحيه فرو رفته ي پوست انجام گيرد.

انواع مختلف لايه برداري يا پيلينگ هاي مكرر پوست، به تنهايي يا همراه با عمل ساييدن پوست براي بهبودي جوشگاه هاي سطحي و التهابي پوست انجام مي شود كه اين عمل اگر همراه با مصرف طولاني مدت اسيدهاي رتينوئيك و تركيبات آلفاهيدروكسي اسيد باشد، بخصوص در افرادي با پوست سفيد و روشن نتايج خوبي دارد. امروزه از ليزر دي اكسيد كربن، در درمان اسكارهاي پوستي نيز استفاده مي شود كه نتايجي خوب داشته و با عمل ساييدن پوست قابل مقايسه است و عوارض آن نيز، محدود گزارش شده است.

دكتر محمد علي نيلفروش زاده- متخصص پوست، مو و زيبايي


منبع: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
تاريخ : دوشنبه 3 شهریور 1393 | یازار :
+0 به یه ن

از شايع‌ترين علل قابل توجه تيرگي زير چشم‌ه مي‌توان به انواع آلرژي‌ها اشاره كرد.

آقاي دكتر، زير چشمانم هميشه تيره است. شما نمي‌دانيد علت اين تيرگي چيست؟ آقاي دكتر، ممكن است گودي زير چشمانم ارثي باشد؟ دكتر، زير چشمانم هميشه گود رفته است اما مدتي است اين گودي تيره شده و روي چهره‌ام تاثير خيلي بدي گذاشته است. آيا مي‌شود كاري كرد؟

اينها پرسش‌هايي است كه شما كمابيش با آنها آشنا هستيد. سوالاتي كه بيشتر از روي نااميدي مطرح مي‌شود و پاسخ چندان اميدواركننده‌اي ندارد.

آيا واقعا براي چنين افرادي هيچ كاري نمي‌توان كرد؟

براي پاسخ به اين سوال بد نيست كمي راجع به اين بيماري بيشتر بدانيم. بيماري تيرگي زير چشم يك بيماري ايديوپاتيك است. به اين معنا كه علت بيشتر آنها ناشناخته است البته بسياري از مبتلايان سابقه خانوادگي مثبتي دارند اما از شايع‌ترين علل قابل توجه تيرگي زير چشم‌ها مي‌توان به انواع آلرژي‌ها اشاره كرد. آلرژي انواع گوناگوني دارد و از يك حساسيت ساده به بوي گل، گوجه‌فرنگي و يا گردن‌آويز شروع مي‌شود و به آلرژي به پني‌سيلين، دود سيگار و هواي آلوده و يا حتي به چهره رئيس اداره ختم مي‌شود. بديهي است درمان آن، استفاده از يك آنتي‌هيستامين نيست و تنها بايد از ماده حساسيت‌زا دوري جست.

سياهي دور چشم

دومين علت شايع كبودي زير چشم اختلالات خواب است. خيلي‌‌ها عقيده دارند كه يك خواب 3 تا 4 ساعته طي شبانه‌روز جوابگوي نياز آنها به خواب است اما در واقع اين‌طور نيست و اين افراد به‌خاطر داشتن نيروي جواني، از ذخيره انرژي خود براي سر حال بودن استفاده مي‌كنند، غافل از اينكه اين ذخيره انرژي تمام‌شدني نيست. كبودي زير چشم‌ها مي‌تواند اولين علامت تمام شدن اين ذخيره محدود باشد. پس اگر رختخواب گرم و نرمي داريد حتما 7 تا 9 ساعت در شبانه‌روز را به خوابيدن روي آن اختصاص دهيد.

خواب داريم تا خواب

عده ديگري كه اتفاقا همين مقدار در شبانه‌روز مي‌خوابند نيز از چشمان كبود خود ناراحت هستند. درست است كه آنها 7 تا 9 ساعت مي‌خوابند اما چه خوابي؟ كيفيت خواب مهم‌ترين عامل در سرحال بودن و بيمه‌ شدن در برابر بيماري‌هاست. خيلي‌ها عادت دارند نقشه‌هاي روزمره خود را در خواب حلاجي كنند. متن سخنراني‌ها، متن قراردادها، نوع برخوردها، لوازم مورد نياز منزل و حساب و كتاب‌هاي بانكي و دفتري همه و همه مواردي نيستند كه بشود آنها را در خواب حل و فصل كرد.

علاوه بر اين، كساني هستندكه مشكلات چنداني براي حل كردن در زمان خواب ندارند (هرچند تعداد اين افراد از انگشتان دست نيز كمتر است) اما اين <مرفهين بي‌درد> به گونه‌اي ديگر خواب خود را آشفته مي‌كنند و آن مصرف انواع داروهاي خواب‌آور يا محرك است.

كبودي زير چشم

آگهي

اشتباه نكنيد، منظورم از اين داروها فقط الكل يا قرص اكس نيست. قهوه هم مي‌تواند خواب ناز شما را برهم زند.

بيماري‌هاي هورموني، عاطفي، روحي رواني و تغذيه‌اي نيز نقش مؤثري در بروز تيرگي زير چشم دارند اما شايد بتوان كاهش وزن‌هاي ناگهاني به علت رژيم‌هاي نامتعارف را نيز ازجمله علل مهم افتادگي چين و چروك صورت و تيرگي زير چشم دانست.

و اما راه حل

اولين و بهترين راه، حل مشكلات ياد شده است. هرچند در موارد مادرزادي حل مشكل چندان آسان به‌نظر نمي‌رسد.

استفاده از ماسك‌هاي شبانه علاوه بر فراهم‌آوردن محيطي مغذي و مرطوب براي پوست صورت، باعث ايجاد آرامش مضاعف براي شما مي‌شود. اين امكان را براي پوست شما مهيا مي‌كند كه پس از يك روز خسته‌كننده كاري پوست خود را در بهشت ميوه‌ها با گل و بلبل تنها بگذاريد. زماني اين تاثيرات دوچندان مي‌شود كه در ماسك‌ خود از مواد آنتي‌اكسيدان يا ضد پيري نيز كمك گرفته شود.

پوست خيار يكي از اين مواد معجزه‌آساست، بنابراين لازم نيست تا شب صبر كنيد.

همين حالا دست به كار شويد و اگر مشغول پوست‌كندن خيار هستيد دست نگه داريد. به جاي اينكه اين پوست باارزش را از روي خيارتان برداريد آن را به صورت نوارهاي پهني برش دهيد و زير چشمانتان بگذاريد. البته بهتر است به آنها نمك نزنيد!

از ظهر گذشته و تنها پس از يك چرت كوتاه براي كار آماده مي شويد. آيا تا به حال نوشيدن يك فنجان چاي داغ را فراموش كرده‌ايد؟ از اين به بعد گذاشتن چاي كيسه‌اي نيمه‌گرم در زير چشمانتان را هم فراموش نكنيد، چرا كه چاي با داشتن مقادير زيادي تانن تاثير خوبي بر كاهش ورم و بازشدن رنگ صورت شما دارد.

صبح كه از خواب بيدار مي‌شويد صورتتان را با آب خنك بشوييد.

گودي دور چشم

اين باعث مي‌شود رگ‌هاي خوني زير چشمان شما به يك باره بر اثر سردي آب منقبض و پس از چند دقيقه به صورت واكنشي متورم شود. افزايش خون‌رساني درمان اصلي كبودي زير چشم است.

امروزه روش جديدي به نام مزوتراپي با بهره‌گيري از جديد‌ترين و مؤثرترين داروهاي موجود توانسته است در درمان كبودي و پف زير چشم گام موثر بردارد. از بين اين داروها مي‌توان به ويتامين k، رتينول، ويتامين C، داروهاي بازكننده عروق خوني مثل آرتي شوك، انواع اسيدهاي ميوه‌اي مثل گليكوليك اسيد و مواد مغذي براي سلول‌هاي پوستي شامل اسيدهاي چرب و اسيدهاي آمينه ضروري براي فعاليت سلول‌هاي پوستي اشاره كرد.

البته اين مواد پيش از اين در انواع كرم‌ها و لوسيون‌هاي دور چشم به‌كار رفته و امتحان خود را پس داده‌اند اما از آنجايي كه جذب اين مواد از روي پوست با محدوديت‌هايي رو به رو است، تزريق زير پوستي آنها به روش مزوتراپي درمان را بسيار مطمئن‌تر كرده است.

يكي ديگر از داروهاي پرمصرف در تيرگي زير چشم، مواد پركننده و آب‌رسان است كه قادر است خشكي و گودافتادگي پوست زير چشم‌ها را به شكل قابل قبولي ترميم كند.

علاوه بر مزوتراپي، قطع يا حداقل كاهش مصرف سيگار، كاهش مصرف نمك و مصرف سبزي‌ها و ميوه‌هاي حاوي مواد آنتي‌اكسيدان مثل اسفناج نيز توصيه مي‌شود.

استفاده از پدهاي گرم و سرد به‌صورت متوالي براي تحريك عروق خوني زير چشم نيز روش مناسبي است، به شرط اينكه پدها خيلي داغ يا سرد نباشند.


منبع: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
تاريخ : شنبه 1 شهریور 1393 | یازار :
+0 به یه ن

اگزم نوعي عارضه پوستي محسوب مي شود كه مي تواند در مدت زماني كوتاه پيشرفت كند و سلامت پوست بدن انسان را به خطر بيندازد. واژه اگزما از زبان يونان باستان گرفته شده و به معني «كورك و جوش هاي پوستي» است. طبق آمار هاي كه هم به دست آمده، يك نفر از هر 5 كودك و همچنين يك نفر از هر 10 بزرگسال به اين عارضه مبتلا مي شوند.


نحوه شيوع بيماري

به هنگام شيوع اگزم، پوست حالت خارش، خشكي و تورم به خود مي گيرد و در بيشتر مواقع قرمز رنگ و دردناك مي شود. در برخي مواقع ممكن است اين تورم هاي پوستي بسيار دردناك و شديد شود و خونريزي از پوست بيمار را به همراه داشته باشد. اگزما مي تواند در هر قسمتي از بدن شيوع پيدا كند، اما به هر حال منطقه هايي كه بيشتر احتمال بروز اين بيماري براي آنها وجود دارد شامل آرنج، مچ دست و پشت زانوها مي شود. ممكن است اين عارضه بر روي صورت بچه ها يا به عبارت ديگر بر روي گونه هاي آنها نمايان شود.


انواع مختلف اگزما

به طور كلي دو نوع مختلف اگزما تاكنون شناسايي شده است كه نوع اتصالي و نوع ATOPIC نام گرفته اند. معمولي ترين نوع اگزما كه احتمال شيوع آن هم بيشتر است ATOPIC نام دارد. اين نوع عارضه پوستي بيشتر در دوران كودكي و به خصوص زماني كه كودكان در سنين رشد قرار دارند بروز مي كند، اما در عين حال ممكن است پس از گذشت چند سال و رسيدن به سنين بزرگسالي باز هم فرد شاهد اين بيماري باشد. ممكن است اين عارضه در بين اعضاي يك خانواده نيز شيوع يابد و آنها را نيز مبتلا كند.

اگزما


نوع ديگري از اگزم كه مي توان آن را در تمامي سنين شاهد بود بيشتر سراغ بزرگسالان مي رود. اين بيماري مي تواند پس از تماس و اتصال فرد با اشيايي كه به آنها حساسيت دارد، بروز كند. موادي نظير نيكل، پاك كننده هاي غير صابوني، صابون ها، خوشبو كننده ه و ... مي توانند باعث بروز اگزما شوند. اگرچه اگزما در حالت هاي ديگري هم شيوع پيدا مي كند، اما در عين حال اين دو مورد از همه مهمتر بوده و مي توان حالت هاي ديگر را نيز در اين دو بخش جاي داد.

عواملي كه اگزما را شديدتر مي كنند

بسياري از افرادي كه به اگزم مبتلا هستند بر اين باورند كه برخي كارها مي تواند اين بيماري را در آنها تشديد كند. اين عوامل تشديد كننده بيماري كه به صورت علمي هم ثابت شده اند شامل موارد زير مي شود:

- استرس هاي روحي و جسمي

- عادت ماهانه براي خانم ها

- انواع مختلف بيماري ه

- برخي از انواع غذاها

- تغييرات آب و هوايي

پيشگيري از اگزما در افراد بسيار دشوار است، اما در عين حال روش هاي گوناگوني وجود دارد كه افراد با استفاده از آن مي توانند خود را در مقابل اين عارضه ايمن كنند و به هنگام ابتلا، ظرف مدت زماني كوتاه درمان شوند. آخرين بررسي هايي كه در اين زمينه انجام شده نشان مي دهد، نوعي باكتري كه در حالت عادي در پوست همه افراد زندگي مي كند و STAPHYLOCOCCUS نام دارد به عنوان عامل اصلي در بروز اين بيماري محسوب مي شود. خاراندن پوست به هنگام ابتلا به اگزما مي تواند لايه بيروني پوست را از بين ببرد و راه ورود اين باكتري ها به بدن را آزاد كند.

درمان اگزما


درمان هاي اگزما

بهترين درمان هايي كه براي بيماري اگزم وجود دارد شامل كرم هاي نرم كننده، پمادها، نرم كننده هاي مايع براي شستشوي محل مورد نظر، كرم هاي آنتي بيوتيكي و ... مي شود. اگر محل بروز اگزما بر روي پوست شما بسيار خارش دارد و پس از مصرف داروهاي ياد شده هنوز درمان نشده است، بايد هرچه سريع تر به پزشك متخصص مراجعه كنيد. اگرچه بيماري اگزما نمي تواند به طور كامل درمان شود، مي توان آن را در حالتي نگه داشت كه بيشتر پيشرفت نكند. به هر حال هر فردي مي تواند با نخاراندن پوست، كاهش استرس، دوري از عوامل بروز اگزم، استفاده از روش هاي درماني موجود و ... خود را در مقابل اين عارضه ايمن كند.


منبع: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
تاريخ : شنبه 1 شهریور 1393 | یازار :
+0 به یه ن

آلرژي تنفسي


1. تا آنجا كه مي‏توانيد مواد آلرژي‏زا (گرد و غبار، گرده گياهان علفي، گلها، چمن، درختان، قارچ ها، دود تنباكو و ساير آلاينده‏هاي هوا و گرد و غبار) را به طرق مختلف از محيط زندگي يا كار خود حذف نماييد.

2. اثاثيه موجود در اتاق خواب (قاليچه، فرش و پرده‏ها و ...) را از اتاق بيرون ببريد و ديوارها و كف اتاق را با يك پارچه مرطوب تميز نموده و فلزهاي تخت، تشك و بالشها را با يك پوشش پلاستيكي بپوشانيد.

3. از روانداز و پتويي استفاده كه بتوانيد مرتب آنها را بشوييد.

4. پنجره و درب‏ها را تا حد امكان بسته نگه داريد و در شرايط گرده افشاني گياهان، هنگام وزيدن باد، در منزل بمانيد.

5. در صورت امكان يك سيستم تصفيه هوا در سيستم گرمايشي و تهويه مطبوع در منزل خود نصب كنيد.

6. در خارج از خانه از ماسك استفاده كنيد و بعد از مراجعت به منزل، دوش بگيريد و لباسها و كفش‏هاي خود را عوض كنيد.

7. كليه لباسهاي مورد استفاده خود را اطو كنيد و براي خشك كردن لباسها آنها را در هواي آزاد آويزان نكنيد زيرا موجب تجمع گرده‏ها مي‏شود.

آلرژيهاي پوستي


1. لباس نخي گشاد براي كمك به جذب عرق بپوشيد

2. كمتر حمام بگيريد تا از خشكي زياد پوست اجتناب شود. به هنگام حمام گرفتن، از صابونهاي چرب مخصوص و آب ولرم استفاده كنيد و پس از حمام بلافاصله از كرم نرم كننده و مرطوب كننده استفاده كنيد.

3. از قرار گرفتن در معرض تغييرات دماي شديد (سرما يا گرماي زياد) خودداري كنيد.

4. از دستگاه مرطوب خنك كننده هوا براي رطوبت هواي خشك داخل منزل استفاده كنيد.

5. توجه داشته باشيد كه خاراندن پوست اگزم را بدتر مي‏كند.

6. جهت انجام كارهاي منزل از دستكش‏هاي لاستيكي با آستر نخي استفاده كنيد.

آلرژيهاي غذايي


اگر آلرژي غذايي داريد، جهت شناسايي مواد غذايي حساسيت زا توصيه مي‏شود، غذاهاي مورد شك را به مدت 2 هفته (تا زماني كه علائم آلرژي ناپديد شوند) از رژيم غذايي خود حذف كنيد و سپس غذاهاي مورد نظر را يكي يكي به رژيم غذايي اضافه كند به اين ترتيب مشخص مي‏شود كه كدام غذاها در ايجاد آلرژي شما نقش دارند.

افرادي كه آلرژي غذايي شديدي به يك نوع غذا دارند بايد بسيار مراقب باشند كه از خوردن آن نوع غذ پرهيز نمايند.


منبع: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
تاريخ : شنبه 1 شهریور 1393 | یازار :
+0 به یه ن

نام « سندرم خستگي مزمن » چند سالي است كه در كتابهاي پزشكي ديده مي شود . 20 سال پيش هيچ پزشكي در هيچ جاي دنيا اين بيماري را نمي شناخت . بر خلاف بيشتر بيماري ها كه «كشف » مي شوند ، سندرم خستگي مزمن را در واقع پزشكان « اختراع » كردند ؛ البته نه به آن معني كه اين بيماري ساخته ذهن پزشكان باشد ؛ سندرم خستگي مزمن وجود داشت و آنقدر هم شايع بود كه پزشكان را در نقاط مختلف دنيا به فكر واداشت ؛ اما از آنجا كه هيچ عاملي براي ايجاد آن شناخته نشد ( و هنوز هم نشده است )

نام آن را سندرم خستگي مزمن گذاشتند و بعد هم گروه هاي مختلفي از پزشكان سعي كردند درست ترين و دقيق ترين تعريف را براي آن پيدا كنند .

 

حتماً مي دانيد كه واژه «سندرم »به معناي مجموعه اي از علايم است . پزشكان معمولاً وقتي اين واژه را به كار مي برند كه مجموعه اي از علايم وجود داشته باشد ؛ اما نتوان همه آنها را به يك عامل بيماري زا نسبت داد . قصه سندرم خستگي مزمن هم همين است و البته اين قصه، فقط عنوانش « خستگي » است ؛ اما به همين كلمه ختم نمي شود . مجموعه اي از علايم ، از درد عضلات و مفاصل گرفته تا سر درد و خستگي ، ذهني همه و همه در طيف علايم اين بيماري قرار مي گيرند . «مزمن» بودن آن هم به اين معناست كه مجموعه همه علايمي كه گفته شد ، فقط به چند روز منحصر نمي شود. بعضي از پزشكان مي گويند علايم بايد دست كم 6 هفته به طول بينجامد تا بشود تشخيص سندرم خستگي مزمن را براي بيماري مطرح كرد .

 

 

 

يك اسم جديد و عجيب و غريب براي خستگي !


سندرم خستگي مزمن ، بيش ازهر سن ديگري در نوجوانان و جوانان ديده مي شود . سه چهارم بيماران هم مونث هستند . مطالعات مختلف درباره علت اين بيماري ، احتمال ارتباط آن با يك عفونت ويروسي را مطرح كرده است: ويروسي به نام « اپشتين بار » كه عامل ايجاد بيماري به نام « مونو كلئوز عفوني » هم هست . مي گويند وقتي كه آلودگي و عفونت ايجاد شده به وسيله اين ويروس به صورت مزمن در بيايد ، سندرم خستگي مزمن ايجاد مي شود ؛ اما هنوز اين فرضيه به اثبات نرسيده است .

در واقع درباره سندرم خستگي مزمن هنوز هيچ چيز به اثبات نرسيده است. علت ، نامعلوم است. حتي تشخيص آن قطعي نيست و هيچ تست آزمايشگاهي هم وجود ندارد كه بتواند بيماري را با قطعيت تأييد كند . با اين وضعيت ، خيلي عجيب نيست كه درمان مشخصي هم براي آن وجود نداشته باشد . باز هم مطالعات روي بيماران مبتلا به سندرم خستگي مزمن نشان داده است كه بيشترين اشكال به سيستم عصبي بيماران بر مي گردد . از آنجا كه غدد درون ريز و سيستم ايمني هم در اين بيماري مشاهده مي شود ، عده اي از پزشكان پيشنهاد كرده اند كه نام اين بيماري را به «اختلال عصبي. غددي . ايمني »تغيير دهند .اين نام جديد اگر چه به اندازه نام قبلي ساده نيست ، اما دقيق تر و با مفهوم تر است و از طرف ديگر افراد مبتلا به اين بيماري احساس بهتري نسبت به آن دارند . سندرم خستگي مزمن . اين فكر را براي بيماران ايجاد مي كند كه ديگر هيچ وقت از شّر اين علايم خلاص نمي شوند ؛ اما در حقيقت اين طور نيست و درصد زيادي از بيماران بعد از گذشت چند ماه ، از شّر علايم سندرم خستگي مزمن راحت مي شوند .

 

خستگي

 

آيا شما مبتلا به خستگي مزمن هستيد ؟

اگر شما چند وقتي است كه 2-3 شيفت در روز كار مي كنيد و هميشه احساس خستگي مي كنيد و حسرت به دل يك استراحت طولاني هستيد ، بايد بدانيدكه خيلي ها مثل شما هستند ، اما نه شما و نه هيچكدام از آنهايي كه مثل شما هستند ، مبتلا به اين بيماري نيستيد . سندرم خستگي مزمن ، اسمي است كه خيلي از ما شايد از آن بدمان نيايد و حتي شايد به معناي لغوي درباره ما مصداق هم داشته باشد ؛اما نبايد فراموش كنيم كه تعريف علمي اين عبارت ، كمي پيچيده تر از آن است كه ما فكر مي كنيم . طبق يكي از رايج ترين تعاريف ، كسي مبتلا به سندرم خستگي مزمن است كه :


1- دچار خستگي پايدار يا عود كننده اي باشد كه از مدتي پيش شروع شده و باعث شده كه توانايي فعاليت هاي روزانه فرد تا 50 در صد كاهش يابد . اين خستگي دست كم بايد6 هفته ادامه داشته باشد .

 

2- پزشك بايد بيمار را بررسي كرده باشد و تمام بيماري هايي را كه ممكن است علايمي شبيه اين بيماري ايجاد كند را مردود دانسته باشد تا بتوان براي بيمار اين تشخيص را داد. خيلي از بيماري هاي ديگر از قبيل عفونت ها ، بد خيمي ها ، بيماري هاي خود ايمني ، بيماي هاي رواني ، بيماري هاي عصبي - عضلاني ، بيماري هاي هورموني ، اعتياد يا سوء مصرف مواد مخدر و حتي عوارض جانبي برخي داروها مي تواند علايم مشابهي ايجاد كنند .

 

3- دست كم 6 مورد از موارد زير بايد در بيمار وجود داشته باشد :

 

الف) تب پايين و در حد زير 5/38درجه يا لرز .

 

ب) گلو درد.

 

ج) غدد لنفاوي دردناك در ناحيه زير بغل يا گردن .

 

د) ضعف عضلاني .

 

ه) درد يا احساس ناراحتي در عضلات .

 

و) خستگي طولاني ( مثلاً 24 ساعت ) و منتشر بعد از فعاليت ورزشي در فردي كه سابقاً اين فعاليت ورزشي در او باعث خستگي نمي شده است .

 

ز) درد مفاصل بدون علايم التهاب ( مثل تورم يا قرمزي ) .

 

ح) علايم رواني يا عصبي مثل فراموشي ، تحريك پذيري ، گيجي ، عدم توانايي در تمركز فكري ، افسردگي .

 

ط) اختلالات خواب ( بي خوابي يا پر خوابي ).

 

ي) شروع خستگي و ساير علايم در عرض چند ساعت يا چند روز .


منبع‌: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
+0 به یه ن

دكتر سيدناصر عمادي مشاهدات و تجربيات اينجانب از بيماري آنفولانزاي خوكي در كشور غنا در غرب آفريقا و كشور كنيا در شرق آفريقا طي هفته هاي اخير، بخصوص مشاهده مستقيم خانواده اي مبتلا به اين بيماري كه از كشور هند وارد كنيا شده بودند، اينجانب را بر آن نمود تا تجربيات عملي كسب شده از اين بيماري را به همراه آخرين اطلاعات علمي از بزرگترين مركز مبارزه بيماري هاي واگيردار در جهان (C.D.C) يا ( Center for Disease Control and Prevention) پس از ترجمه در اختيار هموطنان عزيز قرار دادم در ضمن عرض نمايم مطالب و دستورات ارائه شده ذيل مطابق با رهنمودها و دستورات مركز جهاني مبارزه با بيماريها( CDC) در مناطق با شيوع بالا مي باشد و اين بشارت و اطمينان كه اين بيماري مانند هر بيماري ويروسي آنفولانزايي ديگر قابل علاج مي باشد. اما رسالت پزشكي ما آموزش و انتقال همه نكات از يك بيماري به مردم عزيزمان مي باشد. ولو اينكه هرگز با ان مواجه نشويم. زيرا دانستن خوب است و توانستن بهتر است.

 


1- ويروس H1N1 چيست؟


اين ويروس از آنفولانزاي تيپ A مي باشد كه اولين بار در سال 1918 ميلادي در آمريكا شناخته شد و پس از يك دوره طولاني در آوريل 2009 (سال جاري) مجدداً اين بيماري به نام Swine flu يا آنفولانزاي خوكي با شكل، قدرت و توانايي بيماريزايي متفاوت از گذشته در ايالات كاليفرنياي جنوبي از كشور آمريكا گزارش گرديد و پس از آن به سرعت كشورهاي مكزيك، كانادا و كشورهاي اروپايي نيز مواردي از ابتلا به اين بيماري را گزارش نمودند. اگر چه Swine flu آنفولانزاي خوكي نام گرفته، اما اين به آن معني نيست كه اين بيماري از خوك به انسان انتقال مي يابد بلكه در آزمايشات بعمل آمده از اين ويروس مشخص شده كه تعدادي از ژن هاي آن شبيه به آنفولانزاي ويروسي مي باشد كه در خوك هاي شمال آمريكا يافته اند. در عين حال بدليل شباهت بروز اين آنفولانزا در خوك هاي اروپا و آسيا و مرغان و انسان ها، دانشمندان آنرا يك آنفولانزاي ويروسي چهارگانه نام نهاده اند.

قدرت بيماري زايي اين ويروس 3 برابر ويروس آنفولانزاي معمولي بوده و بيشترين شيوع آن در فصل سرد مي باشد. انتقال آن از انسان به انسان مي باشد (نه حيوان به انسان) معمولاً قسمت فوقاني سيستم تنفسي را درگير مي نمايد و تنها در 1 تا 2 درصد مي تواند منجر به مرگ شود كه دلايل آن ذكر خواهد شد.

 


2- آخرين وضعيت بيماري در جهان چگونه است؟


بنا بر گزارش WHO (سازمان بهداشت جهاني) و CDC اين بيماري در مرحله پاندميك يعني همه گيري جهاني مي باشد و بيماري در فاز 6 مي باشد. اين بدان معني است كه جهان و تمام قاره ها در راه اين بيماري طي ماه هاي آينده مي باشند و اين بيماري همه كشورها را طي خواهد نمود و هيچ كشوري از اين بيماري در امان نخواهد بود. در حال حاضر 90 كشور جهان و 7 كشور همسايه ايران و همچنين كشور ما كه از يك نوجوان 16 ساله ايراني الاصل مقيم آمريكا كه وارد ايران شده , اين بيماري را گزارش نموده اند. خوشبختنانه 72 نقطه از كشور ايران به عنوان مراكز مبارزه با اين بيماري با امكانات كامل و مناسب جهت تشخيص و درمان آماده و مهيا براي خدمات رساني مي باشند كه به واسطه فعاليت همه مراكز بهداشتي و درماني هيچ نگراني از اين موضوع در كشور وجود ندارد. اما در مبارزه با اين ويروس نو ظهور آشنايي و آگاهي از اين بيماري فرصت بيشتري به ما در حفظ سلامتي فردي، خانوادگي و اجتماعي خواهد داد و بايد بدانيم شرط لازم پيشگيري دانستن و عمل كردن به دانستني هاست و به همين دليل با هم از اين بيماري مي خوانيم تا سالم، مطمئن و شاد زندگي كنيم.

 

 

3- نشانه ها و علامت بيماري انفولانزاي خوكي چيست؟


علائم اين بيماري مشابه آنفولانزاي فصلي همانند تب، سرفه، گلودرد، آب ريزش بيني، كوفتگي و درد بدن، سر درد، لرز و خستگي و در موارد مشخص اسهال، تهوع و استفراغ مي باشد و در مواردي ممكن است اين بيماري ويروسي پيشرفت نموده و ايجاد عفونت هاي شديد ريوي، گوشي و سينوسي نمايد.

 

 

4 - چه افرادي بيشتر در خطر معرض اين بيماري مي باشند؟


4 گروه از مردم در گروه خطر مي باشند. افراد مسن 64 سال و بالاتر، كودكان با سن كمتر از 5 سال، خانم هاي حامله، افراد با بيماري هاي مزمن و طولاني مدت مانند آسم، ديابت، برونشيت مزمن، بيماري هاي قلبي و ريوي و كساني كه به عللي همانند جراحي وسيع، شيمي درماني مكانيزم دفاعي سيستم ايمني بدن آنان در شرايط مساعدي نمي باشد. در عين حال وجود آنتي بادي ضد اين ويروس در بدن افراد ميانسال , جوان و سالم و حتي در يك سوم از افراد مسن بالاي 60 سال بدن آنها را در مقابل اين ويروس محافظت مي نمايد. بنابراين لازم است بدانيم بسياري از افراد در ابتلاي به اين بيماري نيازي به درمان ويژه به استثناء استراحت و اقامت 7 روزه در منزل و استفاده از داروهاي معمولي جهت تسكين درد و علائم به اقدامي ديگر نياز ندارند. زيرا مكانيزم دفاعي مناسب بدن ويروس را سركوب و نابود مي نمايد.

 


5- چگونه اين ويروس انتقال مي يابد؟


آخرين اطلاعات اظهار مي كند كه انتقال اين بيماري از انسان به انسان از طريق سرفه، عطسه، تخليه ترشحات بيني و دهان مي باشد. كه ويروس مي تواند حداكثر تا فاصله 1.5 متري از طريق سرفه يا عطسه منتقل شود. اما راه ديگر انتقال تماس دست ها، با محيط آلوده به ويروس است. مانند دستگيره درب ها و يا وسايلي كه بطور عمومي و مشترك استفاده مي شود. دست تماس يافته با محيط آلوده به ويروس موجب انتقال ان از طريق دست آلوده شده به بيني و دهان و يا چشم مي شود.

 

 

6- چه علائمي در كودكان و بزرگسالان بسيار جدي است و بايد به مركز درماني منتقل شوند؟


بيشتر مبتلايان به غير از 4 گروه در خطر(كودكان زير 5 سال، سالمندان بالاي 64 سال، خانم هاي باردار و افراد با بيماري زمينه اي) با استراحت در منزل و دوري در تماس با افراد و استفاده از داروهاي ضد ويروس به راحتي درمان مي شود. اما اگر علايم زير در كودكان بروز نمود حتماً نيازمند انتقال به بيمارستان مي باشند.

1- تنفس سريع و غير عادي(نفس نفس زدن)

2- تغير رنگ پوست به آبي يا خاكستري بخصوص در لب ها

3- بي اشتهايي شديد

4- تهوع و استفراغ مقاوم و مداوم

5- عدم هوشياري، تشنج و بي توجهي به محيط

6- بي قراري و اضطراب شديد

7- تب بالا و سرفه مقاوم

8- اسهال به همراه علايم فوق

و در بزرگسالان

1- تنفس كوتاه كه به سختي انجام مي شود.

2- احساس درد و فشار در قفسه سينه و شكم

3- سرگيجه ناگهاني و استفراغ شديد و مداوم و اسهال

4- كاهش سطح هوشياري

5- تب و سرفه شديد.

 

 

7- دوره اين بيماري چه مدت يا چند روز ميباشد؟


اطلاعات بر اين باور است كه شخص يك روز پس از ابتلا به اين ويروس دچار علايم مي شود يعني اين ويروس پس از ابتلاي شخص در روز اول هيچگونه علايمي ندارد و اصطلاحاً دوره نهفته آن يك روز است اما دوره بيماري در افراد با مكانيزم دفاعي نرمال و طبيعي 7 روز مي باشد. ولي اين دوره در كودكان، افراد مسن و خانم هاي باردار و افردا با بيماري هاي ديگر متفاوت و طولاني تر مي باشد. بنابراين طي اين مدت( 7 روز ) شخص بيمار منبع انتقال بيماري به افراد ديگر نيز مي باشد.

 

 

8- آيا امكان بيماري از طريق گوشت خوك مي باشد؟


اگر چه كاملاً مشخص نيست اما تاكنون گزارشي از آن ارسال نشده و پاسخ منفي است.

 

 

9- آيا انتقال اين بيماري از طريق آب نوشيدني يا آب لوله كشي شهري ممكن است؟


گندزدايي و كلرزني آب موجب سلامت كامل آب هاي نوشيدني شهري مي باشد كه همواره در حال انجام مي باشد . اگرچه اثبات اين ادعا بر اساس موفقيت درماني و سلامت آب هاي نوشيدني در درمان آنفولانزاي مرغي (H5N1) مي باشد. اما تاكنون گزارشي از انتقال بيماري از آب هايي كه كلرزني شده اند نداشته ايم.

 

 

10- آيا استخر و چشمه هاي معدني مي توانند آلوده به ويروس شوند؟


بر اساس تجربيات بدست امده از آنفولانزاي مرغي (H5N1) اگر چنانچه استخرها به اندازه 3 PPM -1 و چشمه هاي معدني به اندازه PPM5-2 كلرزني و گندزدايي شوند احتمال وجود و انتقال ويروس صفر خواهد شد.

 

 

11- چگونه مي توان خود را در مقابل اين بيماري ايمن نمود؟


اگرچه تاكنون واكسني براي اين بيماري كشف نشده اما نكات زير در پيشگيري مهم مي باشد.

1- پوشاندن صورت، بيني و دهان در زمان سرفه و عطسه با دستمال كاغذي يك بار مصرف و پس از آن قرار دادن آن در سطل در بسته مخصوص 2- شستشوي دست و صورت با آب و صابون بعد از هر عطسه و سرفه تا ويروس ها زدوده شوند. دستها را مي توان با پنبه و الكل ضدعفوني نمود.3- در خارج از منزل، محيط كار و معابر عمومي از تماس دستهايتان با صورت يا چشم، بيني و دهان تان خودداري نماييد. 4- حدامكان از تماس بسيار نزديك (دست دادن يا روبوسي) با افراد ديگر خودداري نماييد.5- آب دهان و ترشحات بيني را در زمين نريزيد. آنرا در دستمال كاغذي يك بار مصرف تخليه و سپس آنرا به سطل مخصوص منتقل نماييد.6- سعي كنيد از حضور در مكان هاي پر ازدحام بخصوص در محيط هاي بسته كه امكان عطسه و سرفه در آن زياد مي باشد خودداري نماييد.7- دقت كافي به مسافراني كه از خارج كشور بخصوص كشورهاي آمريكايي، اروپايي و آسياي جنوب شرقي وارد كشور ميشوند داشته باشيد و در مسافرت به اين كشورها به همه نكات مراقبتي دقت نماييد.8- اگر احساس سرماخوردگي داريد در صورت شك به آنفولانزاي خوكي حداقل 7 روز در خانه بمانيد. و يك روز بعد از بهبودي كامل مي توانيد وارد فعاليت روزانه و اجتماعي شويد. اين راهي است كه ديگران را آلوده نمي كنيد.9- بيمار بايد در اتاقي استراحت نمايد كه محل عبور و مرور و رفت و آمد ديگران نباشد. اصطلاحاً ايزوله باشد. تماس با افراد بهتر است از طريق تلفن باشد و حدالامكان يك نفر نيازهاي شخص بيمار را تامين نمايد. درب و پنجره اتاق بيمار حدامكان باز باشد و از سيستم تهويه برخوردار باشد. 10- حمام جداگانه براي بيمار به همراه وسايل شخصي ضروري است. در غير اينصورت قبل از استفاده از حمام براي ديگران بايد حتماً كلرزدايي و گندزدايي شود. 11- نوشيدن مايعات فراوان و مسكن هاي استامينوفن، بروفن، ناپروكسن با نظر پزشك فراموش نشود. محدوديت مصرف دارو براي اشخاص با نارسايي و مشكلات كبدي و كليوي بايد مدنظر باشد و مصرف آنتي بيوتيك فقط با نظر پزشك در صورت احتمال بروز عفونت هاي باكتريال ضروري مي باشد.

 

 

12- اگر يكي از اعضاي خانواده بيمارشد چه كنيم؟


در صورت ابتلاي يكي از اعضاي خانواده تان مي توانيد به محل كار و تحصيل خود برويد اما شرايط خود را كنترل نماييد و مسئول محيط كار را از موضوع مطلع نماييد زيرا به محض بروز علايم در شما مي بايست در منزل استراحت نماييد. 4 گروه افراد پرخطر ذكر شده در صورت اجبار به زندگي در كنار بيمار نيازمند درمان جهت پيشگيري از بيماري مي باشد و اگر شما در اين 4 گروه نمي باشيد نياز به درماني جز مراقبت هاي ذكر شده نداريد.(4 گروه شامل كودكان زير 5 سال، سالمندان، افراد با بيماري زمينه اي و خانم هاي باردار) در خصوص ظروف و وسايلي كه بوسيله شخص بيمار مورد استفاده قرار مي گيرند تاكيد شده شستن آن با آب گرم و مواد ضد عفوني كننده موجب نابودي ويروس مي شود و استفاده از آن براي ديگر افراد خانواده منعي ندارد. مانند (بشقاب، سيني، قاشق) البته اين مجزا از وسايل شخصي چون شانه، مسواك، لباس و ... مي باشد. نكته مهم احترام و توجه ويژه به بيمار در اين شرايط بسيار مهم است. هرگز تصور نكنيد كه اين بيماري بسيار خطرناك و صعب العلاج يا لاعلاج مي باشد. اين ويروس همانند همه ويروس هاي سرماخوردگي مي باشد اما با تفاوت هاي اندك و ناشناخته كه ما را مجاب به رعايت نكات جديد مي نمايد تا چيز مهمي را از دست ندهيم. بنابراين حتما بايد به سالمندان و كودكان كه به محدوديت در معاشرت و احترام حساس مي باشد و حتي ممكن است كمي ناراحت و دلگير شوند شرايط بيماري شان را توضيح دهيم كه بدانند بقاي سلامتي و شادابي ايشان و اطرافيان نيازمند يك هفته فراغت و دوري از تمايلات و علايق گذشته مي باشد. با پزشك معالج يا خانوادگي و يا مركز درماني همواره در تماس باشيد و همه روزه آنان را از شرايط بيمار خود مطلع نماييد تا در شرايط بحراني بيمار را به بيمارستان منتقل نماييد.

 


13- نحوه شستن دستها چگونه باشد؟


دستها با آب گرم و صابون به مدت 15 تا 20 ثانيه بايد شسته شوند و يا با پنبه و الكل تمام دستها و حتي بين انگشتتان و زير ناخن ها تميز شوند.

 

 

14- چه مدت ويروس خوكي مي تواند در محيط باقي بماند و بيشترين مكان هايي كه امكان آلودگي آن را دارد كجاست؟


در خارج از بدن ويروس به مدت 2 تا 8 ساعت زنده مي ماند. اما گرماي محيط 75 تا 100 درجه سانتيگراد مواد ضد عفوني كننده هيدروژن پروكسايد، بتادين و الكل آنرا به راحتي نابود مي كنند. اما منابع آلودگي در انسان شامل: بيني ، دهان، لب ها، چشم ها موي سر و دست ها مي باشند. زيرا مكان هاي فوق بيشتر مورد تماس دستها در افراد عادي مي باشد.

اما بيشترين امكان آلودگي محيطي براي وسايلي مي باشد كه به نحوي با دست، صورت انسان در تماس مي باشد. همانند دستگيره درها، ميز و صندلي، شيرآلات، نرده هاي پله ها، بالشت خواب و ملافه، اسباب بازي ها ، وسايل آشپزي و آشپزخانه، وسايل عمومي كه مورد استفاده مشترك مي باشد. همانند اسكناس، اسناد و مدارك دست به دست شده و ... . بنابراين حائز اهميت است پس از تماس با هر فرد يا اشياء مشكوك دست و صورت خود را با آب و صابون شستشو دهيم. و بهتر است در محيط كار قبل از شروع كار و پايان كار ميز كار مان را با پنبه الكلي ضد عفوني نماييم.

 

 

15- آيا درمان دارويي براي درمان آنفولانزاي خوكي وجود دارد؟


بله داروي ضد ويروس Oseltamivir (اسلتا مي وير) يا Zanamivir (زانا مي وير) كه داراي اشكال قرص، مايع و اسپري مي باشد و در داخل كشور توليد مي شود. اين دارو در پيشگيري موثر بوده و بخصوص با نظر پزشك معالج در موارد شديد ابتلاء به بيماري نيز مصرف ان ضروري مي باشد. اين دارو شدت و دوره بيماري را كم و كوتاه مي نمايد و همچنين از پيشرفت بيماري جلوگيري مي نمايد و امكان سرايت آنرا به ديگران كم مي نمايد و پيشنهاد شده اين دارو جهت پيشگيري فقط در 4 گروه پر خطر كه قبلاً ذكر شده استفاده شود و در ساير بيماران مبتلا به درجات متوسط و خفيف از شدت بيماري استراحت، مصرف مايعات فراوان و اقدامات درماني، حمايتي و علامت درماني با مسكن هاي تجويز شده از سوي پزشك كافي مي باشد.

پايان سخن اميدوارم در ايام ميلاد امام شيعيان حضرت علي(ع) و با تاسي از فرموده ايشان كه دانا زنده است گرچه بميرد و نادان مرده است هرچند زنده باشد به اين نكته مهم دست يابيم كه دانايي انسان را از شك و ترديد رهايي مي بخشد فضيلت اخلاقي او را از رنج و درد مي رهاند و همت و عزم استوار او را از ترس نجات مي دهد. شك و درد و ترس بدترين دشمنان نيك بختي ادمي هستند و دانايي ، فضيلت و همت براي او فرشتگان نجات اند. هميشه بخواهيم كه بخوانيم و بدانيم تا سالم، سلامت و شاد زندگي كنيم.

 

 

 

 

در اين مقاله قصد داريم به معرفي آنفولانزاي خوكي،راههاي انتقال و پيشگيري از اين بيماري مهلك بپردازيم.

 

آنفولانزاي خوكي با نام هاي Swine flu،Hog flu و pig flu شناخته مي شود.گزارشاتي از سابقه ابتلا انسان به آنفولانزاي خوكي در سالهاي 1918، 1976 و غيره نيز وجود دارد.خوك ممكن است به ويروس آنفولانزاي انساني و ساير حيوانات و حتي پرندگان مبتلا شود و در بدن آن شيفت آنتي ژنيك و يا دگرگوني ژنتيك در جهت ايجاد ويروس جديد رخ دهد.ويروس آنفولانزاي خوكي سال 2009 با زيرگروه H1N1 نوع A آنفولانزا شناخته شده است.

 

* طريقه انتقال ويروس:


انتقال در حيوان:


طريقه انتقال بين خوكها از طريق راه هاي هوايي شامل دستگاه تنفسي ( مانند تماس دهان،بيني و...) صورت مي گيرد.

 

انتقال از حيوان به انسان:

افرادي كه در معرض تماس با پرندگان و حيواناتي از قبيل خوك مي باشند خصوصاً افرادي كه در مراكز نگهداري اين حيوانات كار مي كنند،در معرض خطر بالاي انواع ويروس آنفولانزاي اندميك در اين نوع حيوانات مي باشند.بنابراين اين جمعيت از انسان ها به عنوان ميزبان اين ويروس مي توانند در نظر گرفته شوند.ساير افراد در معرض خطر شامل دامپزشكان و كارگران در مراكز تهيه گوشت مي باشند.هرچند خطر ابتلا براي اين دو گروه كمتر از افرادي كه در مزارع پرورش خوك و پرندگان كار مي كنند،مي باشد.


* نكته:

ويروس H1N12009 از خوك جدا نشده است و از آن به انسان منتقل نمي شود بلكه از طريق انسان به انسان شيوع مي يابد.

 

 

* علايم و نشانه ها:


علايم در انسان:

 


مطابق با مركز كنترل و پيشگيري بيماريها (CDC) علايم آنفولانزاي خوكي سال 2009 با ويروس31542-100501 H1N1، در كل شباهت با علايم ساير سويه هاي آنفولانزا و شبه آنفولانزا دارد.علايم شامل تب،سرفه، گلو درد،بدن درد،سردرد،خستگي و لرز مي باشد.درصد زيادي از مبتلايان به اين نوع ويروس جديد علايم اسهال و تهوع را نيز داشته اند.با توجه به اين كه علايم ذكر شده تنها منحصر به آنفولانزاي خوكي نمي باشد،گرفتن شرح حال كامل از بيمار ضروري مي باشد.همچنين تشخيص قطعي اين نوع از آنفولانزا نياز به تست هاي آزمايشگاهي مربوط به نمونه هاي تنفسي از قبيل نمونه هاي تهيه شده از بيني و گلو دارد.

علايم بيماري در خوك شامل تب،عطسه،سرفه،مشكلات در تنفس و كاهش اشتها مي باشد و در تعدادي از موارد منجر به سقط جنين در حيوان نيز شده است. مرگ و مير ناشي از آنفولانزاي خوكي در خوك پايين و حدود 1-4% مي باشد.اين ويروس سبب كاهش وزن و رشد حيوان و بنابراين ضرر اقتصادي به دامدار مي شود .

 

 

پيشگيري:


شامل سه مرحله مي باشد:پيشگيري در حيوان،انتقال از حيوان به انسان و انسان به انسان.

 

پيشگيري در خوك:


شامل واكسيناسيون در دامداري ها،قرنطينه كردن حيوانات و ضد عفوني كردن دامداري ها و غيره ميباشد.

 

 


پيشگيري از انتقال به انسان:


استفاده از ماسك صورت به دامپزشكان و دامداران هنگام برخورد با حيوان توصيه مي شود.

 

نكته:نپوشيدن دستكش و كشيدن سيگار هنگام برخورد با حيوان از جمله ريسك فاكتورها محسوب مي شوند.

 

پيشگيري از انتقال انسان به انسان:


راه هاي انتقال در بين انسانها شامل عطسه كردن،سرفه كردن،تماس با اشيا آلوده به ويروس مي باشد.

* شستن متناوب دست ها با آب و صابون،ژل ها ،فوم ها و شستشودهنده ها با پايه هاي الكلي،خصوصاً بعد از حضور در مراكز عمومي و ضد عفوني كردن سطوح مي تواند سبب كاهش انتقال شود.متخصصين معتقد اند شستشوي دست ها در پيشگيري از عفونتهاي ويروسي (شامل آنفولانزاي معمولي و خوكي) به خوبي موثر مي باشد.حتي قطره هاي بسيار ريز از ترشحات بيني و حلق ممكن است سبب آلودگي ميز كار،تلفن و يا ساير سطوح و بدين ترتيب انتقال از انگشت به دهان،بيني و يا چشم شود.

 

* هر شخص با علايم شبه آنفولانزا شامل تب ناگهاني،سرفه و يا دردهاي عضلاني بهتر است از محيط هاي كار و مراكز عمومي دور بماند و با پزشك تماس بگيرد.

 

* فاصله گرفتن از اجتماعات عمومي در محيط هايي كه احتمال مي رود ويروس در آنجا شايع باشد نيز توصيه مي شود.اين اقدام با توجه به درصد و ميزان شيوع اين بيماري در شهر و كشور مربوطه مي باشد.

 

* واكسن آنفولانزا نيز مي تواند در پيشگيري اين بيماري موثر باشد،هرچند واكسن هاي آنفولانزاي كنوني،عليه ويروسH1N12009 ايمني حاصل نمي كنند.البته تهيه واكسن جديد از اين نوع ويروس به زودي امكان پذير خواهد بود.

 

نكته: بيماري آنفولانزاي خوكي از طريق خوردن گوشت خوك به انسان منتقل نميشود.

ويروس اين بيماري در دماي پخت بالاي 70 درجه سانتي گراد از بين مي رود و شدت بيماري در انسان به حدت ويروس،وجود سابقه ايمني در افراد،واكسيناسيون يا سابقه ابتلا به آنفولانزاي فصلي و شرايط سلامتي ميزبان بستگي دارد.

 

درمان:

ويروس آنفولانزاي خوكي به ندرت در خوكها كشنده مي باشد.بنابراين درمان در آنها به صورت درمان علامتي - حمايتي مي باشد.استفاده از آنتي بيوتيك ها هر چند تاثيري عليه اين ويروس ندارد ولي به پيش گيري از پنوموني باكتريايي و ساير عفونت هاي ثانويه كمك مي كند.

داروهاي آنتي وايرال در انسان مبتلا به تخفيف بيماري و بهبود سريع تر آن كمك مي كند.درمان بهتر است طي دو روز از شروع علايم انجام شود.در كنار داروهاي ضد ويروس،درمان علامتي- حمايتي در منزل و يا در بيمارستان شامل جايگزين كردن مايعات از دست رفته و كنترل تب، انجام مي شود.

مركز كنترل و پيش گيري بيماريها در آمريكا، داروي Oseltamivir(Tamiflu) و Zanamivir(Relenza) را براي درمان و يا پيش گيري عليه اين ويروس توصيه مي كند.البته گروه كثيري از افرادي كه از اين بيماري بهبودي كامل يافته اند نيازي به داروهاي ضد ويروس نداشته اند.

ويروس آنفولانزاي خوكي 2009 ،مقاوم به آمانتادين و يا ريمانتادين گزارش داده شده است.

به طور كلي ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماري كمتر از يك درصد بوده و در افرادي كه بيماري زمينه اي مانند ناراحتي قلبي،كليوي و مزمن ريوي داشته اند،مرگ و مير شايع تر است.همان طور كه قبلا نيز ذكر شد درمان هاي حمايتي مانند كنترل آب و الكتروليت ها كمك به بهبود بيماري مي كند.


منبع: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
تاريخ : جمعه 31 مرداد 1393 | یازار :
+0 به یه ن

اگر مكرراً دچار سردرد شويد حتماً دوستان و اطرافيان به شما توصيه مي‌كنند كه براي معاينه چشم و كنترل شماره عينك به چشم پزشك مراجعه كنيد. اما آيا واقعاً مشكلات چشمي مي‌توانند باعث ايجاد سردرد شوند؟سردردهاي مرتبط با مشكلات چشمي را مي توان در سه گروه تقسيم‌بندي كرد:

 

 


- سردردهايي كه باعث ايجاد علائم چشمي مي شوند

- سردردهايي كه ناشي از بيماري‌هاي چشمي هستند.

-حالات متفرقه



ميگرن
ميگرن يكي از علل بسيار شايع و شايد شايعترين علت سردرد مكرر است. بيماري ميگرن در زنان شايع‌تر است. در اكثر مبتلايان به ميگرن سابقه خانوادگي ابتلا به سردرد وجود دارد. سردردهاي ميگرني معمولاً در سن بلوغ شروع مي شود و در سن بالاي 50 سال از بين مي‌رود. سردرد ميگرني غالباً يكطرفه و ضربان دار است و چند ساعت تا چند روز طول مي‌كشد. دردهاي ميگرني گاهي با حالت تهوع و استفراغ همراه است. اكثر افراد مبتلا به ميگرن در زمان حمله سردرد دچار ترس از نور و صدا مي شوند و تمايل دارند كه در يك اتاق ساكت و تاريك استراحت كنند. در اين حالت روشن كردن چراغ يا ايجاد صداي ناگهاني مي‌تواند باعث بدتر شدن سردرد شود.

تغييرات هورموني روي ميگرن مؤثر است و عواملي مثل قاعدگي، بارداري و قرص‌هاي هورموني جلوگيري از بارداري معمولاً باعث بدتر شدن ميگرن مي‌شود.

عواملي مثل گرسنگي، كم‌خوابي، خستگي، استرس‌هاي روحي، ورزش‌هاي سنگين، غذاهاي خاص (قهوه، شكلات، پنير مانده، آجيل و مشروبات الكلي) و بوهاي خاص (مثلاً بوي سيگار يا عطر) مي‌تواند باعث شروع حمله ميگرن شود.

يك نكته جالب در مورد استرس آن است كه نه فقط وجود استرس، بلكه رفع شدن ناگهاني استرس نيز مي تواند باعث ايجاد حمله ميگرن شود. مثلاً خيلي از افراد مبتلا به ميگرن پس از پايان امتحاناتشان دچار سردرد مي‌شوند.

علت اصلي ايجاد ميگرن تنگ‌شدن گذراي عروق مغزي است كه با باز شدن جبراني بيش از حد عروق دنبال مي‌شود. در مرحله انقباض عروق مغزي علائم چشمي ميگرن بروز مي‌كند و در مرحله گشاد شدن عروق سردرد ضربان‌دار ايجاد مي‌شود. ميگرن در همه افراد به يك صورت تظاهر نمي‌كند بلكه انواع مختلفي از ميگرن وجود دارد كه آنها را مرور مي‌كنيم.

 


ميگرن كلاسيك: در ميگرن كلاسيك هميشه علائم بصري مشخصي قبل از شروع سردرد بروز مي‌كند كه مشخصه اين نوع خاص ميگرن است . مهمترين اين علائم يك لكه سياهرگ در روبروي فرد ( يعني در وسط ميدان بينايي) است كه به تدريج بزرگ مي‌شود و به سمت حاشيه ميدان بينايي (يعني پهلوي فرد) كشيده مي‌شود. اين لكه سياهرنگ معمولاً با جرقه‌هاي نوري به صورت خطوط زيگزاگي براق رنگي لرزان احاطه شده است.اين علامت نشانه مهمي است بطوري كه در افرادي كه اين نشانه را بروز مي‌دهند تقريباً مي‌توان گفت كه تشخيص بيماري ميگرن محرز است. يكي ديگر از نشانه‌هاي بصري كه در ميگرن كلاسيك تظاهر مي‌كند تاريك شدن يك سمت ميدان بينائي است . در اين حالت فرد سمت چپ يا سمت راست را واضح نمي‌بيند ( اين حالت در هر دو چشم وجود دارد ولي اكثر افراد فكر مي‌كنند كه چشم چپ يا راستشان تار شده است). اين علائم چشمي معمولاً بين 10 تا 20 دقيقه طول مي‌كشد و تقريباً هميشه قبل از يك ساعت محو مي‌گردد. بتدريج با محو شدن علائم بصري و گشاد شدن جبراني عروق مغزي سردرد ضربان‌دار يك طرفه ايجاد مي‌شود كه با حالت تهوع و ترس از نور و صدا همراه است. سردرد نيز پس از جند ساعت بهبود مي‌يابد.

 


ميگرن معمولي: اين نوع ميگرن كه شايعترين نوع ميگرن است معمولاً با علائم چشمي همراه نيست اما ممكن است درد آن در اطراف يا دور چشم‌ها احساس شود. در ميگرن معمولي سردرد لزوماً يك طرفه نيست و ممكن است درد در تمام سر احساس شود. حمله ميگرن معمولي اغلب ظرف چند ساعت تا چند روز بهبود مي‌يابد.



ميگرن چشمي: در اين نوع ميگرن كه اغلب در افراد مسن تر تظاهر مي‌كند فرد مبتلا علائم چشمي ميگرن را دارد اما به سردرد مبتلا نمي‌شود.علائم بصري ميگرن چشمي عبارتند از :

- لكه سياهرنگ كه با خطوط زيگزاگ براق رنگي لرزان احاطه شده است
- تاريك شدن يك سمت ميدان بينايي
- تنگ شدن تدريجي ميدان بينايي از محيط به مركز بطوريكه فرد احساس مي‌كند كه بيرون را از داخل يك سوراخ كوچك تماشا مي‌كند.
- دوبيني گذرا



درمان ميگرن

در بسياري از مبتلايان به ميگرن آنچه كه بيشتر از سردرد و علائم چشمي باعث آزار فرد مي‌شود ترس از وجود تومور مغزي يا ايجاد كوري دائمي است. در اين افراد يك معاينه كامل پزشكي و اطمينان از اينكه بيماري خوش‌خيم است و هيچ عارضه دائمي ايجاد نمي‌كند تا حد زيادي باعث آسودگي فرد مبتلا مي‌شود و حتي گاهي كاهش استرس ناشي از نگراني باعث كم شدن شدت و فراواني حملات ميگرني شده، به بهبود قابل توجه فرد مي‌انجامد.

به علاوه در افراد ميگرني شناسايي عواملي كه باعث شروع يا تشديد حمله ميگرني مي شود و پرهيز از اين عوامل (بي خوابي، خستگي، گرسنگي، استرس، بوي سيگار، بوي عطر، غذاهاي خاص و غيره) مي‌تواند باعث بهبود فرد مبتلا شود. همچنين انجام مرتب ورزهاي سبك روزانه و پرهيز از ورزش‌هاي سنگين مي‌تواند به كنترل ميگرن كمك كند.

به هر حال در مواردي كه سردرد ميگرني شديد است و فعاليت روزانه فرد را مختل مي‌كند مي‌توان با استفاده از مسكن هاي معمولي يا داروهاي خاص سردرد را كنترل كرد. البته لازم به ذكر است كه در صورتيكه حملات ميگرن مكرراً اتفاق بيافتد و فرد ناچار باشد در هفته بيش از 2-3 بار از مسكن استفاده كند به داروي مسكن وابسته مي‌شود و در صورت قطع مصرف دارو مجدداً دچار سردرد خواهد شد. در اين افراد لازم است داروهاي خاصي (تحت نظر پزشك) به طور مرتب مصرف شود تا فراواني حملات ميگرني كاهش پيدا كند و فرد مجبور نباشد دائماً از داروهاي مسكن استفاده كند.



سردردهاي تنشي

سردرد تنشي نوع خاصي از سردرد است كه اغلب در افراد افسرده يا كساني كه تحت استرس مزمن قرار دارند ايجاد مي‌شود. اين نوع سردرد معمولاً در اكثر ساعات روز وجود دارد اما شدت آن خفيف تا متوسط است و مشكل جدي براي فعاليت‌هاي روزانه ايجاد نمي‌كند. اين سردردها معمولاً در پايان روز و در موقع خستگي شديدتر مي‌شود. اين نوع سردرد بيشتر به صورت احساس سنگيني در سر است و افراد مبتلا مي‌گويند: "احساس مي‌كنم يك ديگ روي سرم گذاشته‌اند" . اهميت سردرد تنشي در آن است كه ممكن است درد فقط در ناحيه پيشاني و دور چشم ها وجود داشته باشد و به همين دليل با مشكلات چشمي اشتباه شود. برخي از صاحب نظران معتقدند كه سردرد تنشي نوع خاصي از ميگرن معمولي مي‌باشد. درمان آن نيز مشابه درمان ميگرن مي‌باشد.

 

 

سردرد خوشه‌اي

اين سردرد بيشتر در مردان سيگاري 30 تا 50 ساله بروز مي‌كند. يك بيماري خوش‌خيم است كه بصورت حملات حاد سردرد و درد پشت كره چشم بصورت يكطرفه تظاهر مي‌كند و برخلاف اغلب سردردهاي خوش‌خيم باعث بيدار شدن فرد از خواب مي‌شود. معمولاً در زمان سردرد علائم چشمي يكطرفه نيز در سمت مبتلا وجود دارد به طوري كه چشم مبتلا دچار اشكريزش و قرمزي مي‌شود. ممكن است در همان سمت افتادگي پلك ايجاد شود و مردمك چشم موقتاً گشاد شود (يعني سياهي چشم در سمت مبتلا بزرگتر به نظر برسد). گاهي آبريزش‌بيني نيز در سمت مبتلا اتفاق مي‌افتد. در سردرد خوشه‌اي حمله حاد سردرد حدود يكي دو ساعت طول مي‌كشد و عارضه خاصي ايجاد نمي‌كند. معمولاً سردرد خوشه‌اي چندين بار در يك دوره چند هفته‌اي تا چند ماهه تكرار مي‌شود و سپس به تدريج بهبود مي‌يابد. البته احتمال عود اين حملات پس از چند ماه تا چند سال وجود دارد.


منبع: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
تاريخ : جمعه 31 مرداد 1393 | یازار :
+0 به یه ن

موي سفيد

بيهوده نيست كه مي‌گويند جوان هم جوان‌هاي قديم! اين اصطلاح اگرچه از سوي سالخوردگان در ارزيابي رواني رفتاري جوانان امروزي

گفته مي‌شود؛ اما مصاديق اين سخن تا ظواهر و نشانه‌هاي جسمي آنان نيز امتداد يافته و خيلي از جوانان امروزي نه صرفا به لحاظ روحي كه به لحاظ جسمي نيز ظاهر جواني خود را از دست داده‌اند و پيش از زمان موعد نشانه‌هاي پيري در آنها بروز و ظهور يافته است.

اين نشانه پيش از هر چيز در سفيد شدن و ريزش موهاي سر خود را نشان مي‌دهد؛. موهايي كه گرچه در آسياب سفيد نشده‌اند، اما در دوران شباب رنگ باخته‌اند.

در گذشته ظاهر شدن اولين موهاي سفيد به معني ورود آدمي به ميانسالي و پختگي تعبير مي‌شد، چنانچه موي سفيد احترام داشت و آن را نشانه بزرگي و باتجربگي معني مي‌كردند. اما امروزه در جامعه ما تعداد جواناني كه موهايشان زودتر از زمان طبيعي‌اش رو به سفيدي گذاشته در حال افزايش است كه برخي آن را از عوارض زندگي پراسترس و صنعتي معاصر مي‌دانند كه آثار خود را در سفيدي زودرس موي سر نمايان  مي‌كند.

در گذشته سفيد شدن  مو يكي از ويژگي‌هاي ارثي محسوب مي‌شد. گروهي نيز اين رخداد را در نتيجه افزايش سلول‌هاي مفيد خون توجيه مي‌كردند، اما امروزه اين عقايد و ديدگاه‌هاي مشابه آن به كلي رد شده‌اند. با اين حال هنوز هم بسياري از متخصصان پوست و مو نقش وراثت را در اين رخداد مقدم مي‌دادند.

بطور متوسط موها از سن 35‌سالگي شروع به سفيد شدن مي‌كند و موهاي ريش و سبيل زودتر از موي سر سفيد مي‌شوند و معمولا از ناحيه شقيقه شروع شده به سمت فرق سر پيشرفت مي‌كند و راهي براي پيشگيري از سفيد شدن در ميانسالان وجود ندارد اما هميشه سفيد شدن مو به‌دليل بالا رفتن سن نيست و بسياري از شرايط ديگر نيز موها را سفيد مي‌كنند.

در پايين‌ترين لايه پوست و در محل پايه و تكيه تار مو، سلول‌هايي به نام «ملانوسيت» قرار دارند كه دائما تركيبي با نام «ملانين» توليد مي‌كنند و همين «ملانين» است كه رنگ موها را ايجاد مي‌كند. وقتي ملانوسيت‌ها كاملا فاقد رنگدانه شوند مو سفيد مي‌شود و اگر تعداد ملانين يك تار مو كمتر از حالت عادي شود، آن مو خاكستري و نقره‌اي مي‌شود. ملانوسيت هر 10 سال حدود 10درصد از ميزان و توان توليد رنگ خود را از دست مي‌دهد.

اگرچه چگونگي از دست دادن اين رنگدانه‌ها دقيقا مشخص نيست، اما آنچه مشخص است، اين است كه در نخستين مراحل خاكستري شدن مو، ملانوسيت هنوز وجود دارد؛ اما غيرفعال است. ميانگين سني سفيد شدن مو در سفيدپوستان 34 سال و در سياهپوستان 42سال است. اگر موي يك فرد سفيدپوست زودتر از 20‌سالگي و سياهپوست زودتر از 30 سالگي سفيد شود، به آن سفيد شدن زودرس مو مي‌گويند.

معمولا سفيد شدن مو در مردان در حدود 30سالگي و در زنان در 35سالگي رخ مي‌دهد. البته نسبت به عوامل تغذيه‌اي و ژنتيكي، حدود سني ذكر شده تغيير مي‌كند.

از طرفي در برخي افراد موها بسيار زود شروع به سفيد شدن مي‌كند كه بايد گفت شروع اين اتفاق بستگي به ژني دارد كه از والدين خود به ارث مي‌بريم. برخي افراد تصور مي‌كنند يك فشارعصبي شديد يا هول و هراس ناگهاني باعث مي‌شود موها يك شبه سفيد شود، اما ديدگاه‌هاي علمي با اين ادعا سازگار نيستند.

موي بدن و صورت هم مثل موي سر خاكستري مي‌شود؛ اما معمولا اين اتفاق بعد از تغيير رنگ موي سر بوجود مي‌آيد. سفيد شدن موي سر معمولا از شقيقه‌ها آغاز مي‌شود و بعد از آن نوبت به تاج سر و بقيه نقاط پشتي سر مي‌رسد.

نشانه پيري نيست

بسياري از جوانان وقتي اولين موهاي سفيد را در آينه مي‌بينند، مي‌ترسند و براي اين‌كه مثلا نشانه‌هاي پيري را در خود از بين ببرند شروع به كندن موهاي سفيد مي‌كنند. كندن موهاي سفيد و يا رنگ‌كردن آنها و يا چيدن مو برخلاف عقيده عوام باعث كم شدن موي سفيد نمي‌گردد.

براي جلوگيري از سفيد شدن زودرس موها بايد از مواد غذايي استفاده كرد كه حاوي املاح روي، آهن، پتاس و منگنز باشد. تحقيقات نشان داده كمبود فلزاتي مانند آهن، روي، منگنز، تيتانيوم، تنگستن و مس از عوامل اصلي در سفيد شدن موها هستند، البته اين مساله علاج هم دارد.

كارشناسان تغذيه معتقدند؛ افرادي كه دچار سفيدي مو هستند، بايد ميوه‌هايي همچون؛ سيب، گلابي، هلو و همه ميوه‌هايي كه حاوي مقاديري از املاح گوناگون خصوصا فلز منگنز هستند و نيز مصرف سبزيجاتي همچون؛ سير، پياز، موسير و تره كه داراي منگنز هستند را در برنامه غذايي خود بگنجانند.

نخودفرنگي، قارچ، آجيل، لوبيا، عدس، گوجه فرنگي، موز، آلو، سويا و سيب زميني از جمله غذاهايي هستند كه مقدار قابل‌توجهي مس دارند و مي‌تواند بر پوست و مو تاثير بگذارد و حتي از سفيد شدن مو هم جلوگيري كند.

خوردن جوشانده سبوس گندم، سنبل‌الطيب، مخلوط پودر سبوس برنج و شكر با نبات ساييده شده و نان جو هم در حفظ رنگ مو و كاهش موهاي سفيد موثر است و موهاي سفيد شده از موهاي رنگي شكننده‌ترند، ولي ريشه آنها سست نيست و بنابراين سفيد شدن موها نشانه ريزش مو نمي‌باشد.

كمبود ويتامين‌ها

بسياري از بيماري‌ها نيز مي‌تواند روند سفيد شدن موها را تسريع كند. كمبود ويتامين‌هاي B ، بخصوص اسيدپانتوتنيك و ويتامين 12 B يكي از موي سفيداين موارد است. بيماري تيروئيد، بيماري‌هاي سيستم ايمني، كم‌خوني، رژيم‌هاي سخت و طولاني‌مدت، بيماري‌ها و افزايش گلبول‌هاي سفيد خون نيز باعث سفيدي زودهنگام و بيش از حد موها مي‌شود. 
در كنار اين مساله بايد به استعمال دخانيات نيز اشاره كرد. سيگار كشيدن نيز موها را سفيد مي‌كند. تحقيقات نشان داده، سرعت سفيد شدن مو در سيگاري‌ها، چهار برابر افراد غيرسيگاري است. شايد علت اين امر، كاهش رسيدن اكسيژن به ريشه موها باشد.
سفيد شدن موي سر اگرچه بسياري از جوانان و بخصوص زنان را نگران مي‌كند، اما ظاهرا تا حدود زيادي از طاس شدن سر آنان جلوگيري مي‌كند. دكتر محمدرضا خرازي،  متخصص پوست و زيبايي معتقد است موهايي كه سفيد مي‌شوند ماندگاري بيشتري مي‌يابند و ريزش آن به تاخير مي‌افتد، ضمن اين‌كه موهاي سفيد در جواني كه در ميان موهاي سياه به چشم مي‌خورد و به اصطلاح حالت جوگندمي دارد به برخي از افراد زيبايي بيشتري هم مي‌دهد، لذا با ديدن موي سپيد در آينه چندان هم احساس پيري نكنيد.


منبع: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
+0 به یه ن

توصيه‌هاي تغذيه‌اي براي كاهش عصبانيت،فكر و خيال و ...
تحقيقات علمي نشان مي دهد كه شما مي توانيد وضع روحي - رواني خود را با غذاها بهبود ببخشيد.



اگر به تجديد قواي ذهني نياز داريد:
غذاهايي را انتخاب نماييد كه داراي اسيدهاي چرب امگا 3 و ويتامين D زيادي باشند. تحقيقات نشان مي دهد كه اين ها مي توانند افسردگي را تخفيف دهند و موجب آرامش فرد شوند.

براي دريافت اسيدهاي چرب امگا 3 مي توانيد تخم بزرك(بذر كتان) و ماهي هاي چرب مانند قزل آلا را انتخاب نماييد.


از منابع خوب ويتامين D نيز مي توان به شير هاي غني شده با اين ويتامين و زرده تخم مرغ اشاره كرد. البته نور خورشيد نيز منبع خوبي از اين ويتامين است.


توصيه هاي تغذيه اي


استرس داريد؟
در جستجوي غذاهايي باشيد كه غني از ويتامين هاي گروه B باشند، تا توليد سرتونين در مغزتان افزايش يابد و در نتيجه آرامش به سراغ شما آمده و راحت شويد.
براي دريافت ويتامين B12، بشقاب تان را پر از قزل آلا يا ميگو كنيد و يا اين كه يك كاسه بزرگ ماست كم چرب ميل نماييد.



در سختي هستيد؟
يك راست برويد سراغ غذاهايي كه غني از ويتامين C هستند. اين ويتامين راديكال هاي آزاد را كاهش مي دهد و سيستم ايمني شما را تقويت مي كند. در واقع اين ويتامين يك آنتي اكسيدان فوق العاده است. زغال اخته، كلم بروكلي، فلفل سبز، كيوي، توت فرنگي و گوجه فرنگي گزينه هاي خوبي براي اين ويتامين مي باشند.


توصيه هاي تغذيه اي


عصباني هستيد؟
اين حالت خود را با پتاسيم از بين ببريد. پتاسيم، الكتروليتي است كه به كاهش فشار خون كمك مي كند.
موز، آواكادو، ذرت، سيب زميني و لوبيا سفيد از منابع خوب اين ماده معدني مي باشند.



بي خوابي به سرتان زده است؟
براي يك خواب عميق به سمت غذاهاي غني از منيزيم مانند نخود، عدس، جو دو سر، تخم كدو و اسفناج برويد.

اين ماده معدني به آرامش عضلات، رگ هاي خوني و لوله گوارش كمك مي كند تا سطح ماده شيميايي آرامبخش يعني همان سرتونين در شما افزايش يابد.
حالا با دقت پيشنهادات غذايي فوق را نگاه كنيد و ببينيد همه اين ها علاوه بر اين كه نيازهاي تغذيه اي شما را به خوبي برآورده مي سازند، از افزايش وزن تان نيز جلوگيري مي كنند.


منبع: بيتوته



گؤنده ر 100 درجه کلوب دات کام گؤنده ر     بؤلوم لر: سلامتي
یارپاق لار: [1] [2]
آرشیو
سون یازی لار
یولداش لار
 
سایغاج
ایندی بلاق دا : نفر
بوگونون گؤروشو : نفر
دونه نین گؤروشو : نفر
بوتون گؤروش لر : نفر
بو آیین گؤروشو : نفر
باخیش لار :
یازی لار :
یئنیله مه چاغی :